Kulit Glowing, Cerah dan Sihat dengan Set D..

Assalamualaikum wbt..

  Hari ini saya ingin berkongsi kegembiraan Puan Raihan, pengguna dan penggamal vitamin Shaklee setelah sekian lama. Puan Raihan ingin berkongsi kegembiraannya bagaimana kulit beliau kelihatan Glowing, cerah dan sihat hanya dengan mengamalkan pengambilan vitamin2 Shaklee khususnya Set Skin Care Shaklee iaitu Set D. Sebelum kita tengok apa kata beliau, jom lihat wajah beliau yang berseri2 itu ;)

Kulit Puan Raihan kelihatan Glowing dan sihat dengan Set D
"KULITKU CERAH BERSERI GLOWING DAN SIHAT DENGAN SET D PLUS ESP (VITAMIN SHAKLEE)!!

TESTIMONI DIRI SENDIRI - SET D PLUS ESP

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Actually lama dah nak share testi sendiri since hampir 2 tahun consume.  Hingga kini saya memang amalkan set kulit b complex, vit c,vit e n esp dan berberapa vitamin lain untuk kesihatan dalaman dan kulit.

Saya memang sangat2 mementingkan kesihatan n kecantikan kulit. Alhamdulillah bukan nak membangga diri tp syukur ramai yang jumpa saya puji kulit saya cantik dan tanya saya pakai apa.  Dan disebabkan saya sendiri dealer Shaklee menambahkan keyakinan saya dan customer untuk beli produk skincare ini.

Selalu tanya en hubby kulit saya ok x agaknya beratus x tanya die sebab bila org puji sendiri tak percaya. eceh, apadahal perasan dah..die selalu komen ok takde masalah pun..muka merah2 n tegang je,..haha..Alhamdulillah kulit dan badan jadi cerah, gebu dan anjal..hihi..Disebabkan Vit C 500mg xde, sy ganti dengan chewable 100mg tu..kesannya mmg sama..

  Sel-sel kulit kita memerlukan keperluan vitamin asas yang penting seperti Vitamin C, Vitamin E dan Vitamin B-Kompleks.  Untuk mendapatkan wajah yang sihat juga, pengambilan sumber protien juga adalah digalakkan agar kulit lebih nampak segar dan cantik.

 1.  Vitamin C -  merupakan vitamin antioksidan yang membantu melambatkan penuaan dan mengelakkan pigmentasi ( penyebab jeragat ). Ia juga meransang pembentukan kolagen untuk kulit lebih anjal dan sihat.

2.  Vitamin B-Kompleks - Penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik samada daripada kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan (anti-stress) dan membina tenaga metabolisma.  Biotin dalam vitamin B juga membantu dalam pembentukan kuku dan rambut yang sihat. Kandungan asid folic dalam vitamin B juga membantu mengurangkan masalah pigmentasi terutamanya ketika hamil.

3.  Vitamin E dengan Selenium - Sejenis antioksidan kuat yang boleh larut dalam lemak yang juga sangat baik untuk kulit.  Ia melambatkan penuaan, kedutan, garis halus, jeragat, bintik gelap dan membantu memulihkan testur kulit pada ton wajah.

4.  ESP - protien soya ini adalah protien yang lengkap untuk pembentukan pelbagai organ dan tisu serta merupakan komponen utama kepada hormon manusia. Ia turut membantu dalam pembentukan semula kulit dan memperbaiki pigmentasi.

  Memandangkan stok Vitamin C 500mg masih belum ada, anda gantikannya dengan Chewable Vitamin C 100mg. Ambil dalam 3~5 biji sehari dan kesannya tetap sama seperti Vitamin C 500mg.

  Ingin wajah anda kelihatan glowing dan sihat? Dapatkan vitamin ini dari saya dan konsultasi percuma akan diberikan kepada anda. Hubungi saya seperti berikut:

Fb  :  NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Call : 019 393 7880
Email: nurraihanah20@gmail.com
FanPage: Live a Healthy Life ( Cahaya Hati Umi )


0 comments:

Post a Comment