Arthritis, Gout dan Omega Guard

Assalamualaikum wbt..

  Arthritis merupakan sakit sendi yang biasa ditemui. Lazimnya ia berlaku dikalangan warga tua disebabkan oleh peningkatan usia yang menyebabkan rawan menjadi haus dan golongan dewasa disebabkan oleh trauma atau dalam erti kata lain rawan menjadi rosak akibat kecederaan.  
  Arthritis adalah satu proses penuaan yang tidak boleh dielakkan. Apabila usia semakin meningkat, rawan akan menjadi haus. Trauma atau pun kecederaan yang berlaku juga menyumbang kepada kerosakan rawan. Faktor2 lain seperti kegemukan juga mempercepatkan lagi Osteoarthritis iaitu sejenis arthritis.  Kehausan tulang rawan akan menyebabkan pergeseran antara tulang keras yang akan menimbulkan rasa sakit, bengkak dan hilang fungsi sendi.

  Rheumotoid arthritis pula adalah penyakit keradangan kronik yang menyerang dalam badan. Antara contoh rheumotoid arthritis adalah Gout. Gout adalah sejenis penyakit yang dikaitkan dengan peningkatan asid urik dalam darah.  Ini menyebabkan asid urik tersebut berkumpul dibahagian sendi, tendon dan menyeluputi tisu badan. Pemendapan asid urik ini akan menghasilkan hablur garam dan akibatnya pesakit akan mengalami kesakitan melampau pada bahagian sendi. 

  Gout biasanya dikaitkan dengan lelaki dan jarang dikaitkan dengan wanita.  Jika adapun kemungkinan berlaku pada wanita selepas menapous. Apabila gout menyerang, kaki akan menjadi panas, membengkak dan amat sakit sehingga pesakit tidak mampu berjalan.  Kesakitan ini akan berlangsung selama berberapa hari dan hanya akan hilang dengan pengambilan ubat.

  Bagaimana Omega Guard mengurangkan arthritis? Omega Guard mengandungi Asid Lemak yang dikenali sebagai Omega 3. Asid lemak ini diperbuat daripada minyak ikan yang terkenal dengan sifat anti-radang dan sangat berkesan dalam mengurangkan keradangan dalam badan.  Omega juga sangat penting bagi menangani pesakit gout yang sangat teruk kerana ia dapat mengelakkan keradangan yang lebih teruk terhadap sendi. Bagi mereka yang mengalami masalah gout, Omega Guard adalah vitamin yang boleh diambil sebagai langkah berjaga2 sebelum keradangan itu semakin serius.

  Untuk mendapatkan Omega Guard anda, boleh hubungi saya seperti dibawah. Pembelian dari saya akan diberikan konsultasi percuma

Call / SMS  : 019 393 7880
Fb  : NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Email: nurraihanah20@gmail.com
Like FanPage: Live a Healthy Life ( Cahaya Hati Umi )

0 comments:

Post a Comment