10 Manafaat Omega kepada Wanita

Assalamualaikum wbt..

  Pada entri yang lepas saya sudah sertakan manafaat Omega Guard kepada kanak2 dan juga kepada wanita/lelaki yang ingin menurunkan berat badan. Kali ni pula saya ingin kongsikan 10 manafaat Omega Guard kepada wanita.

1.  Meningkatkan Kesuburan
  Asid Lemak Omega 3 menstabilkan penghasilan/pengeluaran dan memperbaiki pengaliran darah ke ovari dan juga ke uterus.  Antara cara yang terbaik untuk anda meningkatkan peluang kehamilan anda adalah dengan mengambil makanan yang berkhasiat dan menambahkan suplemen omega 3 dalam diet harian anda.

2.  Mengurangkan senggugut ketika haid
  Pre Menses Sydrom (PMS) atau dikenali sebagai Sindrom Pra-Haid sebenarnya ada kaitan dengan kekurangan asid Omega dalam tubuh. Selain dari GLA, minyak ikan tulen dari Omega Guard sebenarnya membantu dalam mengurangkan masalah senggugut ketika haid

3.  Melahirkan bayi/anak2 yang sihat
  Pengambilan asid lemak Omega 3 dalam trimester 2 dan 3 kehamilan sebenarnya membantu dalam perkembangan saraf bayi dalam kandungan.  Menurut kajian yang dilakukan, bayi yang ibunya mendapat khasiat asid lemak Omega 3 ketika hamil, kurang mendapat masalah terhadap perkembangan dan tumbuhbesaran ketika kanak2.

4.  Kehamilan cukup bulan
  Kandungan DHA yang cukup dalam Omega Guard membantu dalam mengurangkan risiko kelahiran pra-matang.

5.  Perlindungan daripada kanser payudara
   Kajian menunjukkan wanita yang mengambil ikan berlemak (oily fish) dalam pemakanannya atau pengambilan asid lemak Omega 3 adalah 50% lebih rendah keberangkaliannya mengalami kanser payu dara.    Asid lemak Omega 3 mengandungi unsur anti-inflamasi/anti-keradangan semulajadi yang akan mengganggu transformasi pada peringkat sel dan seterusnya membunuh sel-sel kanser.

6.  Mencegah Pre-eclampsia
  Pre-eclampsia ataupun tekanan darah tinggi semasa mengandung merupakan masalah serius dan boleh menjejaskan ibu dan bayi dalam kandungan.  Asid lemak Omega 3 membantu mengawal tekanan darah dan mengurangkan banyak risiko kesihatan semasa mengandung

7.  Memelihara ibu daripada kemurungan selepas bersalin
  Tahukah anda 60% daripada membran sel neuron otak terdiri daripada asid lemak Omega 3? Apabila otak menerima asid lemak omega yang cukup, neuron didalamnya lebih senang menerima signal2 kimia. Oleh itu pengambilan omega 3 membantu dalam mengatasi masalah kemurunga selepas bersalin

8.  Meminimumkan simptom menapous
  Asid lemak omega 3 membantu dalam penghasilkan hormon dan membantu mengurangkan simptom2 menopous seperti perubahan mood yang mendadak.

9.  Mengurangkan risiko osteoporosis
  Asid lemak omega 3 membantu meningkatkan ketumpatan tulang khususnya bagi wanita yang telah menopous.

10.  Mencantikkan kulit, kuku dan rambut
  EPA juga diperlukan oleh sel2 lain dalam badan yang boleh meransang kuku yang cantik, rambut yang bersinar dan kulit yang lembut dan cantik.

  Jika anda ingin mendapatkan produk ini, hubungi saya seperti berikut:

Fb:NurFatin Raihanah Emelie Rosales
Sms: 019 393 7880
Email: nurraihanah20@gmail.com
FanPage: Live a Healthy Life
0 comments:

Post a Comment