Suplemen untuk merawat Eczema..

Assalamualaikum wbt..

  Apabila bercakap mengenai Eczema, kita sudah membayangkan keadaan kegatalan yang menyebabkan keradangan pada kulit. Kebiasaannya, apabila kita berjumpa dengan pakar kulit, doktor akan memberikan kita krim untuk membunuh kulat atau bakteria yang ada dipermukaan kulit. Kebiasaannya krim2 ini berasaskan steriod yang mempunyai side effect yang lain.

  Sekiranya anda inginkan suplemen yang boleh mengurangkan kegatalan eczema anda, suplemen yang saya syorkan adalah ESP dan juga Alfalfa. Alfalfa biasanya digunakan untuk merawat resdung dan juga alahan. Ramai yang menggunakan alfalfa mendapati kegatalan yang mereka alami semakin berkurang. 

  Selain daripada Alfalfa, ESP juga membantu dalam mengurangkan kegatalan pesakit eczema. Selain membantu mengurangkan kegatalan, ESP juga membantu mencantikan semula struktur kulit atau parut yang terhasil akibat eczema. 
  Pengambilan apa2 suplemen sekali pun perlukan kesabaran untuk menunjukkan hasilnya. Suplemen ini hanya membantu untuk mengurangkan simptom2 kegatalan pada kulit. Dapatkan konsultasi daripada pengedar anda sekiranya anda bercadang untuk memulakan suplemen bagi mengurangkan masalah eczema anda.  Sekiranya keadaan menjadi lebih serius, adalah lebih baik anda berjumpa dengan pakar dermatologist untuk tindakan selanjutnya.

0 comments:

Post a Comment