Suplemen untuk anak: Agar anak anda kekal cergas dan aktif

Assalamualaikum wbt..

  Sesi persekolahan sudah bermula, maka bermula la rutin anak2 untuk bangun awal pagi nak ke sekolah. Tamat sesi persekolahan bukan boleh terus balik, ada pula aktiviti kokurikulum yang perluu dihadiri. By the time anak balik rumah mesti da keletihan, kena bersiap pula untuk pergi ke kelas mengaji or agama. Pokok pangkalnya memang padat la aktiviti anak2.

  Jadi macamana kita hendak mengekalkan anak2 kita agar sentiasa aktif dan cergas? Set suplemen untuk kanak2 dari Shaklee mungkin boleh membantu anda. Set ini terdiri daripada:



Mealshakes
Mealshakes Shaklee adalah suplemen yang berperisa vanilla yang boleh memberikan tenaga kepada anak anda. Sekiranya anak anda juga adalah picky eater, mealshakes boleh membantu dalam meningkatkan selera makan anak, maklumlah byk aktiviti sekolah, byk tenaga diperlukan, jadi anak2 kenalah kekal bertenaga sepanjang hari. Mealshakes juga mengandungi vitamin yg diperlukan oleh anak2 yang aktif. Sekiranya anak2 anda tak sempat bersarapan, mealshakes adalah suplemen yang boleh diambil ketika bersarapan. Ia merupakan hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium. 

Omega Guard
Omega Guard membantu menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan. Ia membantu perkembangan otak anak2. 



 • Norita Ibu AddinNasa
  product knowledge: Omega sangat membantu dalam mengingat. Anak saya yang berumur 3 tahun lebih dah dapat membaca surah Al Ikhlas, doa tidur, doa makan, doa penerang hati, selawat syifa', zikir2 dalam oasis...tapi memang dia kuat telan omega....seminggu ada dalam 4-5 biji.....sebabkan memang mandi 3 kali sehari dia tak mudah demam. So yang ada anak, spend sikit untuk anak :)

 • Chewable Vitamin C
  Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik. Vitamin C tambahan diperlukan kerana diet seharian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi apatah lagi bila anak2 lebih suka makan makanan yang berupa 'junk food' instead of healthy food.  Chewable vitamin C ini berperisa limau dapat menyediakan setara 1 1/2 buah oren. Tak perlu risau sekiranya anak anda sukar untuk menelan pil kerana vitamin c ini boleh dikunyah.

  Vita-Lea for Children
  Vita-Lea merupakan multivitamin untuk anak anda. Ia membekalkan 19 vitamin dan mineral dan mempunyai sumber kalsium pembina tulang. Vita-Lea amat baik untuk kesihatan anak anda lebih2 lagi bila anak anda seorang yang aktif dan ia juga membekalkan vitamin B harian untuk anak anda.

    Adakah anda rasa terlalu byk suplemen yang anda perlukan untuk anak anda? Kalau sebagai ibu bapa kita boleh membelanjakan wang untuk membeli baju, mainan atau membawa anak bersiar2, apa salahnya kita memperuntukan sedikit wang untuk kesihatan anak2. Lagipun suplemen2 ni boleh mengekalkan kecergasan dan kesihatan anak anda. Bukan ke mencegah itu lebih baik dari mengubati ;)

   Inginkan suplemen ini tetapi menghadapi masalah budget. Hubungi saya dan saya akan rekomenkan apakah budget yang sesuai untuk anda.

  Call / Sms : 019 393 7880
  Fb: NurFatin Raihanah Emelie Rosales
  email: nurraihanah20gmail.com
  Like FanPage: Live a Healthy Life ( Cahaya Hati Umi )

  0 comments:

  Post a Comment