Tips Kecantikan: Mengatasi Kulit tangan kering dan berkedut..

Assalamualaikum wbt...

  Bila sebut pasal kecantikan, lebih ramai yang memfokuskan kepada kecantikan wajah ataupun kecantikan tubuh badan saja. Tapi tak ramai yang ambil kisah tentang kecantikan tangan. Adakah tangan anda berkedut atau mempunyai kulit yang kering? Sekiranya org tidak melihat diri anda dan hanya melihat tangan anda yang berkedut, mesti ada yang kata si empunya badan adalah seorang yg telah berusia..tua sebelum usiaaa??? mesti ramai yang tak mau kan??

  Ok tips yang sy nak kongsikan disini senang je..

1.  Campurkan garam dan jus lemon dan jadikan scrub pada tangan..ini bertujuan untuk menanggalkan sel2 mati yang ada pada tangan
2.  Campurkan madu dan minyak zaitun, sapu pada tangan dan balut tangan dengan pembalut makanan. Biarkan selama 30minit sebelum dibasuh.
3.  Pakai glove ketika membuat kerja. Yang ni memang la payah sikit kan..kekadang ada org tak selesa pakai glove sebab tak rasa yang dia buat kerja..:) Rasionalnya pakai glove ni supaya elakkan tangan daripada terkena cecair yang mempunyai bahan kimia yang boleh menyebabkan tangan menjadi kering dan berkedut
4.  Lotion dan pelembab..paling senang guna je apa2 losyen khususnya pada waktu malam sebelum tidur..

  Bagaimana dengan suplemen pula? Penggunaan suplemen dapat membantu mendapatkan kulit badan dan tangan yang lebih menawan.  Vitamin E membantu meningkatkan kandungan kolagen kulit dan kolagen merupakan anti penuaan sementara ESP yang berunsurkan soya pula pula mengandungi isoflavone yang bertindak seperti hormon estrogen yang mana ia menganjal dan mengebukan kulit.  Selain daripada itu, ia bertindak sebagai pelembab semulajadi yang mengurangkan garis penuaan.

  Kecantikan sebenar lahir dari dalam diri kita. Sekiranya kita sentiasa bersangka baik, bersikap positif, maka terpancarlah kecantikan dari luar. Suplemen hanya agen dalam membantu menyerlahkan kecantikan diri. 

  Ingin dapatkan vitamin E dan ESP anda, hubungi saya seperti berikut:

  Call / Sms : 019 393 7880
  Fb:  NurFatin Raihanah Emelie Rosales
  email: nurraihanah20@gmail.com
  Like FanPage: Live a Healthy Life ( Cahaya Hati Umi )

  0 comments:

Post a Comment