Cerita Alfalfa..

Assalamualaikum wbt..


  Walaupun promosi alfalfa telah berakhir 2 bulan lepas tapi saya ingin kongsikan pengalaman saya sendiri mengambil suplemen alfalfa. Dalam byk2 vitamin Shaklee, selain dari ESP dan Vitamin C, saya paling suka dengan alfalfa..kenapa?

Milkbooster
Saya da pernah kongsikan pengalaman saya mengambil alfalfa dan ia mempercepatkan bengkak susu. Kombinasi alfalfa dengan ESP mmg serasi sebagai milkbooster. Walaupun susu saya tak semeriah susu ibu2 yang lain, tapi alhamdulillah sehingga kini Amna da menginjak usia 11bln 11 hari, sy masih mampu fully breastfeed Amna. Kepuasan yang tidak ada tolok bandingnya. Lebih testimoni di SINI

Masalah Keputihan
Masalah keputihan ni mmg da lama saya alami. Memang malu dengan masalah keputihan. Terasa satu badan pun berbau. Alhamdulillah start pengambilan alfalfa selepas saya bersalin, masalah keputihan saya mmg hilang terus. Even saya stop sekejap makan alfalfa ( stop dalam 3 bln jg la..heheh ) tiada lagi masalah keputihan. Ohh..sy stop alfalfa kerana sy tak tahan dengan kesan alfalfa yg mengakibatkan bengkak susu. Lebih Testimoni DISINI

Pelawasan
Saya ni jenis nak membuang dalam 2 atau 3 hari sekali. Sebenarnya usus yang sihat sebaik2nya mempunyai sistem perkumuhan yang baik iaitu sekurang2nya kita perlu membuang sehari sekali. Alhamdulillah pengambilan alfalfa mmg membantu. Takde masalah sembelit, proses pelawasan pun mudah. Tapi perlu diingati, pengambilan alfalfa kena disertakan air yang cukup ya, at least 3L. Lebih testimoni DISINI

Penurunan berat badan
Saya ni jenis yang cepat naik berat badan. Maklumlah ibu menyusu ni mana boleh diet2 kan. Nanti zat susu ibu kurang. Alfalfa ni sedikit sebanyak membantu penurunan berat badan. 0.5kg dalam tempoh 2minggu..nampak sikit kan? Tapi siapa tak happy kalau berat kita turun walau sikit, betul tak? Pas ni leh konsisten makan alfalfa terus..hehhe..harap2 dapat la mencapai berat badan ideal..InsyaAllah..Lebih testimoni DISINI

Kacip Fatimah
Yang ni rsnya tak perlu la saya jelaskan..hanya mereka yang mengalaminya sahaja yang tau kesan kacip fatimah ini..;) Lebih testimoni DISINI

Resdung
Yang ni lah sebab utama saya amik alfalfa. Maklumlah saya ni penggemar seafood, lagi2 kalau dapat rendang kerang ke, sambal sotong, mmg tak ingat nak makan. Dulu pernah saya makan, bkn takat saya je yg gatal2 muka, even anak pun kena tempias sama..kesian bila tgk muka anak bengkak2 sebab dia pun alah. Tp bila da makan alfalfa ni, alhamdulillah resdung da kurang. Tapi tak bermaksud sy tak kontrol pemakanan seafood saya. Still kontrol jg..hehe. Lebih testimoni DISINI

  Kesimpulannya, saya mmg suka dengan alfalfa. Ada yang bertanya cukup ke alfalfa sahaja sebagai milkbooster. Yang tu terpulang pada diri kita sendiri. Jika anda dapat mengamalkan tabiat pemakanan seimbang untuk sihat, takde masalah untuk ambil alfalfa sahaja. Tetapi jika anda sentiasa letih, makan tak teratur, adalah lebih baik add on suplemen lain. Ibu menyusu ni perlu nutrien yang cukup agar susu ibu yang yang anak kita minum pun cukup zat.

  Sebarang pertanyaan tentang suplemen bolehlah hubungi:

  Call / SMS : 019 393 7880
  Fb: NurFatin Raihanah Emelie Rosales
  Email: nurraihanah20@gmail.com
  Like FanPage: Live a Healthy Life ( Cahaya Hati Umi )

0 comments:

Post a Comment