Dingin Seks..Punca dan cara mengatasinya..

Assalamualaikum wbt..

  Selepas wanita bersalin, rata2 wanita akan mengambil masa untuk memulihkan tubuh mereka semula. Yelah, mengandungkan bayi selama 9 bulan ditambah lagi dengan proses bersalin yang menyakitkan dan meletihkan bukan senang untuk melupakannya kan? Keadaan seperti ini menyebabkan wanita menjadi hambar dalam hubungan kelamin bersama suami. Mengapa ini berlaku??

Perubahan hormon
Semasa mengandung, melahirkan dan menyusukan anak perubahan hormon dalam tubuh akan mempengaruhi mood untuk bersama dengan suami. Semasa menyusukan anak, hormon prolaktin tinggi menyebabkan hormon estrogen akan kurang. Kekurangan hormon estrogen ini akan mempengaruhi mood untuk bersama dengan suami

Pobia dengan proses bersalin
Kesakitan masa bersalin apatah lagi sekiranya proses bersalin itu lama dan menyakitkan menyebabkan ramai wanita takut untuk mengadakan hubungan seks selepas pantang. Ada yang mengambil masa yang lama sebelum melakukan hubungan seks semula.

Komitmen tugas yang bertambah
Setelah bersalin, ibu-ibu akan lebih sibuk menjaga anak, menguruskan kerja rumah dan melayan suami.  Bagi ibu yang bekerjaya pula, keadaan tubuh yang terlalu letih menyebabkan mereka kurang mood untuk bersama suami.

Kurang nutrisi dalam tubuh
Amat penting menjaga kesihatan tubuh selepas bersalin. Ramai wanita hanya mengambil suplemen/jamu semasa berpantang tetapi mengabaikannya selepas pantang. Suplemen/jamu perlu diambil secara konsisten bagi mengekalkan kesihatan tubuh badan.

Bagaimana cara mengatasi dingin seks ini?

~  Dapatkan rehat yang secukupnya. Jangan terlalu stresskan diri kita dengan kerja yang ada, cuma ambil masa untuk berehat bagi memulihkan tubuh kita.
~  Ambil suplemen harian untuk mengekalkan kecergasan tubuh
~  Lupakan masalah kerja setelah sampai dirumah
~  Makan makanan penggalak seks seperti coklat, telur, madu dan daging
~  Ambil Vitamin Cinta untuk menyemarakkan lagi hubungan seks anda..

  Berkesankah vitamin cinta ini..jom kita lihat testimoni mereka yang mengamalkannya..


Kredit to Mommy IskandarKredit to Mommy Iskandar

  Ingin mendapatkan produk ini? Hubungi saya di 019 393 7880. Oh ye..untuk bulan November ini, ada promosi menarik bagi Alfalfa. Jadi jangan ketinggalan untuk ambil kesempatan ini bagi mendapatkan alfalfa anda..:)

0 comments:

Post a Comment