Bahayanya sembelit..

Assalamualaikum wbt..

  Salam hujung minggu buat semua pembaca Cahaya Hati Umi. Hari ini nak bercerita mengenai masalah sembelit. Maklumlah sekarang kan musim sekolah, kenduri kendara memang banyak, makan pun macam2 jadi potensi untuk kena sembelit itu memang tinggi.

  Taukah kita sekiranya sembelit ini kita biarkan berlarutan, ia boleh membawa kepada permasalahan kesihatan yang lain seperti stress, resdung dan ellergi. Ini kerana sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat. Semasa proses pembersihan badan, bahan buangan akan disalurkan kepada 5 organ perkumuhan yang utama iaitu buah pinggang, kulit, hati, kolon dan paru-paru. Sekiranya sistem perkumuhan kita tidak berjalan dengan lancar, badan akan dipenuhi dengan sisa toksin dan ini akan membawa kepada masalah sembelit, kelesuan, keletihan, kembung perut, berat badan naik, mulut berbau dan tekanan diri.  Jadi apakah suplemen yang saya syorkan bagi mengatasi masalah sembelit ini?

Alfalfa

Dikenali juga sebagai raja segala tumbuhan, alfalfa bertujuan untuk mencuci usus dan juga membersihkan buah pinggang untuk mengelakkan kencing kotor. Alfalfa selain bertujuan untuk mencuci usus, alfalfa juga dikenali sebagai milkbooster untuk ibu-ibu yang menyusukan anak mereka. Selain daripada itu, alfalfa juga membantu mengatasi masalah keputihan yang biasa dialami oleh ibu-ibu selepas bersalin. 
Herbalax
Herbalax dari Shaklee didatangkan dengan kombinasi herba yang telah digunanakan secara traditional untuk melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas.  Bagi mengatasi masalah sembelit, herbalax akan membantu proses pembuangan air besar anda. Apa yang menarik tentang herbalax ini, ia juga dikenali sebagai produk untuk menurunkan berat badan. Jadi anda akan mendapat manafaat 2 dalam 1 iaitu melegakan sembelit dan juga menurunkan berat badan ;)
Ostematrix
Ostematrix dikenali juga sebagai Kalsium dari Shaklee. Bagi mereka yang sembelit, biasanya susu akan dapat membantu mempermudahkan proses pembuangan air besar anda. Tapi bagaimana pula sekiranya anda tidak minum susu? Ostematrix dapat menggantikan kalsium yang anda tidak ambil dari susu. 4 biji ostematrix sehari sebelum tidur selain dapat memberikan tidur yang lena kepada anda, ia juga mampu mengatasi masalah sembelit anda.


Sekiranya anda menghadapi kekangan kewangan untuk mendapatkan kesemua suplemen diatas, saya boleh syorkan suplemen apa yang sesuai untuk anda berdasarkan budget anda. Anda boleh terus menghubungi saya untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai produk ini. Untuk melihat testimoni mereka yang telah menggunakan suplemen ini bagi mengatasi masalah sembelit, boleh klik DISINI.0 comments:

Post a Comment