Susu Merundum ketika period??? Set penyusuan mana yang sesuai...


Assalamualikum wbt...

  Rata-rata ibu yang period mengalami kemerunduman susu yang mendadak. Mengapa ini terjadi? Ketika period, hormon dalam tubuh menjadi tidak stabil. Bila hormon tidak stabil, kebiasaannya ia akan mempengaruhi mood atau emosi para ibu. Mood dan emosi yang tidak stabil boleh mempengaruhi penghasilan susu ibu itu. Sekiranya ini berlaku, set penyusuan paling tepat yang ingin saya syorkan adalah set penyusuan Eu-Four Pack.  Mengapakah Eu-Four Pack? Komposisi Eu Four Pack ini terdiri daripada:

a) Vita-Lea Iron Formula/ multivitamin
  Vitalea dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.  Bagi ibu menyusu, pengambilan zat besi atau vitalea dapat membantu pembesaran anak dengan lebih baik. Vitalea juga disyorkan kepaa ibu menyusu agar ibu tidak mudah pitam atau pening setelah memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi juga penting dalam pembentukan set darah merah. Walaubagaimanapun pengambilan zat besi tidak disarankan dengan susu kerana ia akan mengurangkan keberkesanan penyerapan zat besi oleh badan.

b)  B Complex
  B complex amat penting dalam membantu memetabolismakan karbohidrat, lemak dan protien. Vitamin B complex juga dikenali sebagai vitamin anti stress(vitamin penenang). Ia membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan kepada tenaga dan membantu ibu-ibu dalam keadaan mood yang baik.  Mood yang baik akan membantu penghasilan susu yang lebih baik.  Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancangan memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan ibu.  Sebagai bonus, vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

c)  Vitamin C
  Vitamin C amat penting sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan meningkatkan kandungan antibodi didalam susu ibu untuk anak yang sedang menyusu.  Jadi, sekiranya anda atau bayi anda demam, cuma tingkatkan pengambilan vitamin c ke 2 biji sehari. Sebagai bonus, untuk ibu-ibu yang menghadapi puting melecet/luka/berdarah, insyaAllah akan mudah sembuh. Satu lagi kesan kulit makin bersih, cerah dan cantik kerana vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan baik

d)  Kalsium
  Kalsium adalah antara komposisi dalam susu ibu.  Kalsium amat penting untuk pembinaan sel darah, saraf, tulang dan gigi. Pengambilan kalsium yang mencukupi membantu dalam kelancaran penghasilan susu ibu ditambah apabila si ibu kerap mengepam dan menjaga amalan makan dan minumnya.  Pengambilan kalsium membantu ibu mendapat tidur yang cukup dan bonusnya kalsium akan membantu dalam pelawasan kita. Osteomatrix (Kalsium shaklee) adalah kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D

  Sebagai tambahan jika ibu mempunyai budget yang mencukupi, ibu-ibu boleh la add on ESP dalam set ini. ESP juga dikenali sebagai milkbooster dan yang lebih menariknya, ESP akan memekatkan susu ibu selain memperbanyakkan susu ibu.

  Dah tau tentang set Eu-Four Pack ini? Apa kata kita tengok pula testimoni mereka yang mengamalkannya:

  Alhamdulillah set Eu-Four pack berjaya mengembalikan kemeriahan susu ibu ketika period.  Bonus sekali lagi, set ini amat sesuai diambil semasa pantang kerana kalsium dalam set ini akan membantu ibu-ibu untuk tidur lebih lena.

  Berminat untuk mendapatkan set ini tetapi menghadapi kengkangan budget, boleh terus menghubungi saya untuk mendapatkan set ini mengikut budget anda. Hubungi saya di 019 393 7880 atau fb saya di NurFatin Raihanah Emelie Rosales.


0 comments:

Post a Comment