Anemia..bahaya Hb rendah pada ibu hamil..

Assalamualaikum wbt..

  Anemia sepanjang kehamilan adalah pekara yang biasa dialami oleh ibu-ibu hamil.  Anemia dalam bahasa Greek merujuk kepada 'tiada darah' ataupun kekurangan sel darah merah atau hemoglobin.  Bila keadaan ini berlaku, ia akan mengurangkan keupayaan darah mengangkut oksigen ke tisu-tisu badan.  Punca berlakunya anemia dikaitkan dengan kekurangan pengambilan zat besi.

  Bagaimana mengetahui bahawa anda mengalami anemia? Ibu-ibu yang mengalami anemia biasanya kelihatan pucat dan sentiasa berasa letih. Ibu-ibu yang kekurangan sel darah merah juga mudah merasa pening dan ingin pitam bila bangun, kebas kaki dan bernafas termengah-mengah.

  Bahaya anemia kepada ibu mengandung ini boleh menyebabkan keguguran, premature delivery, melahirkan anak yang tidak cukup berat dan paling bahaya ia boleh menyebabkan tumpah darah ketika bersalin yang sekaligus mengancam nyawa ibu dan juga bayi.

  Bagi mengatasi masalah anemia ini, Set J (Set Kehamilan) adalah set yang saya syorkan kepada ibu-ibu yang mengalami masalah anemia.  Dalam set ini terdiri daripada Vitalea yang merupakan zat besi dalam penghasilan hemoglobin darah, Vitamin C sebagai antibodi, Vitamin B sebagai vitamin anti stress dan juga Kalsium. 

  Mari kita lihat testimoni ibu-ibu yang mengalami anemia dan hb rendah sepanjang kehamilan mereka dan bagaimana vitamin Shaklee mengatasi masalah hb rendah mereka.
  Untuk maklumat lanjut mengenai produk boleh terus menghubungi saya:
  Call/sms : 019 393 7880
  Fb  :  NurFatin Raihanah Emelie Rosales
  Email:  nurraihanah20@gmail.com

0 comments:

Post a Comment