Senggugut..atasinya sebelum terlambat

Assalamualaikum wbt..

  Penyakit senggugut (PMS) merupakan himpunan simptom fizikal, psikologi, dan emosi yang berkait dengan kitaran haid wanita. Dianggarkan kebanyakan wanita pada usia boleh mengandung mempunyai sebahagian simptom PMS. Bagi setengah wanita senggugut boleh menjadi lebih teruk dan akan menyebabkan aktiviti harian terganggu.

  Faktor yang dikenalpasti menyumbang kepada sengugut pengambilan kafien yang tinggi, tekanan, peningkatan usia, penggunaan tembakau, sejarah keluarga malah sejarah kemurungan juga adalah faktor penyumbang kepada senggugut. Faktor senggugut juga dikatakan akan mengganggu tahap kesuburan seseorang wanita hingga menyebabkan kesukaran untuk hamil. 

  Mereka yang mengalami senggugut biasanya akan kelihatan murung, emosi tidak stabil, depresi dan juga suka bersendirian. sesetengah wanita yang mengalami senggugut akan merasa tidak selesa atas perubahan fizikal seperti payudara semakin sensitif, kembung perut, bengkak pada bahagian kaki dan lengan serta sakit kepala atau migrain yang teruk. 

  Bagaimana hendak mengatasi masalah sengugut ini. Anda boleh mencuba set PMS dari Shaklee. Mari kita lihat apa yang terkandung dalam set ini.

GLA Complex
Sekiranya anda mengamalkan Primose Evening Oil untuk meredakan senggugut, ia dikenali sebagai GLA Complex di Shaklee. Khasiat GLA Complex ini dapat membantu mengawal dan mengatur kitaran haid, meningkatkan kesuburan, melegakan PMS, menguatkan rambut dan kuku, menguatkan imuniti tubuh, menjadikan kulit sihat dan berseri-seri dan membantu menangani ekzema. 


Osteomatrix ( Kalsium )
Sewaktu berlaku kitaran haid, paras kalsium dalam tubuh akan menurun.  Kekurangan kalsium akan menyebabkan kekejangan otot. Jumlah kalsium yang mencukupi mengurangkan gejala-gejala sindrom prahaid, pening kepala, perubahan mood, tekanan darah tinggi dan sebagainya. Tahap kalsium yang rendah mungkin mencetuskan pengeluaran hormon yang menyebabkan hilang mood termasuk cepat marah atau kemurungan.


Vitamin B-Complex
Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita. Vitamin B-comlpex mengandungi vitamin B5, B6 dan B12 yang boleh mengurangkan rasa senggugut disamping menstabilkan emosi ketika senggugut.Setelah mengetahui kebaikan suplemen diatas, jom kita lihat testimoni pengguna pula.

   Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk, boleh la terus menghubungi saya di 019 393 7880 atau emailkan pertanyaan anda di nurraihanah20@gmail.com. Anda juga boleh add saya di fb untuk chat berkenaan produk kehamilan, penyusuan, kecantikan, kesihatan dan berpantang.0 comments:

Post a Comment