Kekal sihat dan cergas semasa berpantang

Assalamualaikum wbt..

  Bagi ibu-ibu yang masih tercari-cari apakah set berpantang yang sesuai untuk anda, anda boleh cuba set berpantang Shaklee. Set ini boleh digunakan serta merta selepas anda bersalin, selamat digunakan walaupun bayi mengalami jaundis, sesuai untuk mereka yang bersalin normal mahupun pembedahan dan paling penting, set berpantang ini tidak menyebabkan cirit birit pada bayi dan membantu mengurangkan keguguran rambut akibat perubahan hormon selepas bersalin.

  Apa yang terdapat dalam set ini?

  
Zink Kompleks 
Sangat penting dalam penyembuhan luka dalaman samada bersalin secara normal dan ceaser. Makanan yang kaya dengan zink semasa dalam pantang ialah ikan haruan, namun agak sukar mendapatkan ikan haruan setiap hari tambahan lagi harganya yang mahal. Pengambilan zink kompleks adalah pilihan yang tepat untuk ibu berpantang. Zink juga mampu mengurangkan keguguran rambut selepas bersalin. 

Vitamin C
Penting untuk penyembuhan luka dan membaikpulih tisu selepas bersalin.Juga penting sebagai perlindungan badan kerana sebiji vitamin C bersamaan dengan 7 biji setengah buah oren. Vitamin C juga penting dalam pembentukan kolagen dan penting untuk kecantikan kulit.

Vitamin B Kompleks
Berfungsi sebagai penenang dan anti stress dikalangan ibu yang berpantang. Ia juga membantu pembentukan sel darah merah.

Vitalea
Mengandungi 23 jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh tetapi sukar diperolehi oleh ibu yang berpantang kerana banyak makanan yang tidak boleh dimakan ketika berpantang.Vitalea juga merupakan multivitamin dengan zat besi yang diperlukan oleh tubuh dalam menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan sel darah merah ketika bersalin.

  Mari kita lihat mereka yang menggunakan set berpantang ini.

 Puan Anie Arie berjaya cergas dengan set berpantang Shaklee. Apa yang lebih mengembirkan lagi beliau, berliau berjaya menurunkan berat badannya sebanyak 11kg malah kulit dan rambut beliau sihat kerana mengamalkan vitamin C dan zink yang terdapat dalam set pantang ini.


Anak Puan Lovely Alisha pula mengalami jaundis,  dan beliau terpaksa berulang alik ke wad untuk melawat anak  beliau. Beliau mengamalkan set berpantang ini dan kesihatan beliau semakin baik walaupun berpantang. Beliau yang pada mula-mulanya ragu-ragu dengan set ini hanya mengambil set percubaan terlebih dahulu. Namun setelah melihat kesan yang positif, beliau tidak ragu-ragu untuk mengambil set penuh. Beliau amat gembira dengan set ini malah menambah pengambilan ostematrix (kalsium) untuk mengecah sembelit


  Berminat mengetahui lebih lanjut mengenai set ini, bolehlah terus menghubungi saya di 019 393 7880 atau emailkan pertanyaan anda di nurraihanah20@gmail.com, atau anda boleh add saya dalam fb untuk chat secara langsung berkenaan produk kehamilan, berpantang, penyusuan, kecantikan dan kesihatan.

0 comments:

Post a Comment