Kekal Langsing ketika menyusukan bayi

Assalamualaikum wbt..


  Kebanyakan ibu-ibu yang mengandung akan mengalami kenaikan badan yang mendadak. Selepas bersalin persoalan yang timbul adalah ' Bolehkan saya mendapatkan semula bentuk badan saya sebelum saya mengandung?'


  Sekiranya anda merupakan ibu yang menyusukan anak secara eksklusif, satu sesi penyusuan bayi anda adalah bersamaan dengan pembakaran 500kalori. Banyakkan? Tapi mengapa ada sesetengah wanita yang menyusukan anak mengalami kenaikan berat badan yang mendadak. Puncanya??


Pengambilan kalori lebih banyak dari pembakaran kalori. Satu sesi penyusuan bayi anda akan membantu anda membakar 500kalori, tetapi sekiranya anda menggantikan jumlah kalori tersebut melebihi pembakarannya, lebihan kalori akan disimpan menjadi lemak..:)


Pengambilan makanan yang banyak. Ibu-ibu yang menyusukan anak akan mudah berasa cepat lapar. Ketika lapar ibu cenderung untuk makan dengan kuantiti yang banyak dan makan makanan yang berat. Sekiranya ibu mempunyai metabolisma yang tinggi, lemak akan cepat dibakar, namun ibu-ibu yang mempunyai metabolisma yang rendah, kalori yang diperolehi akan ditukar menjadi lemak yang menumbang kepada kenaikan berat badan.


  Bagaimana mendapatkan bentuk badan asal semula ketika menyusukan bayi? Solusinya minum air yang banyak. Minum sekurang-kurangnya 3L - 4L air sehari kerana komponen susu ibu sendiri terdiri daripada air. Air juga akan menyebabkan seseorang itu kenyang dan mengurangkan pengambilan snek.


  Ibu yang menyusu tidak digalakkan berdiet kerana dikhuatiri akan mengganggu pengeluaran susu ibu. Sekiranya ibu mengamalkan diet yang betul, ibu boleh menurunkan berat badan tanpa mengganggu pengeluaran susu. Amalkan pemakanan yang seimbang dan gantikan snek dengan buah-buahan ketika anda lapar.


  Bersenam akan membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam tubuh dan sekaligus akan membantu dalam pembakaran lemak. Sekiranya semua cara diatas tidak berkesan, maka cara yang terbaik adalah pengambilan suplemen. 


  Bagi ibu yang menyusukan anak, suplemen dari Shaklee selamat untuk anda ambil. Saya sendiri telah mengamalkan pengambilan suplemen ini sejak 6 bulan yang lepas, dan hasilnya memang memuaskan. Susu semakin pekat dan banyak, berat badan turun, masalah keputihan hilang dan badan semakin sihat.


  Apakah dia suplemen yang sesuai untuk ibu menyusukan anak dan dalam masa yang sama kekal langsing. Jawapannya adalah  Alfalfa - yang membantu menambahkan susu, Lecithin yang membantu membakar lemak, dan ESP yang merupakan milkbooster yang amat laris ketika ini. Sekiranya anda ingin hasil yang lebih cepat, anda digalakkan untuk mengambil Omega yang berupaya mengurangkan selera makan dan membakar lemak berserta dengan Herbalax yang berfungsi untuk mencuci usus kita.


  Jom kita tengok testimoni ibu-ibu yang mengambil set pelangsingan ibu menyusu ini. Testimoni ini adalah testimoni diri saya sendiri disamping ibu-ibu lain yang berpuas hati dengan hasilnya.


  Jadi pada ibu-ibu yang menyusukan anak dan ingin terus kekal langsing diluar sana, boleh la mencuba set ini. Hasilnya memang memberansangkan dan paling penting, ia selamat untuk ibu dan juga anak.


  Pada entri yang akan datang saya akan ceritakan tentang produk pelangsingan yang asas yang sesuai diambil oleh semua orang. Rajin-rajinlah melawat blog saya kerana saya akan sentiasa titipkan tajuk-tajuk yang menarik mengenai produk Shaklee. :)


  Sekiranya anda ingin mendapatkan info lebih lanjut tentang produk kehamilan, penyusuan, berpantang, kecantikan bolehlah terus menghubungi saya di talian 019 393 7880 atau emailkan pertanyaan anda ke nurraihanah20@gmail.com

0 comments:

Post a Comment