Demam hilang, gusi bertambah sihat

Assalamualaikum wbt..

  Umumnya ramai orang tahu bahawa vitamin C penting dalam menjadikan kulit lebih bersih dan cantik. Tahukah anda vitamin C bukan sekadar mencantikkan kulit tetapi vitamin C mampu:

- menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amat digalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.

-  membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.

-  bertindak sebagai antistress. Stres akan menyebabkan kelemahan untuk sistem tubuh kita, oleh itu pengambilan vitamin C amat digalakkan bagi mengkuatkan sistem imunisasi badan kita

-  mengubati penyakit skurvi. Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan vitamin C  Puan Nor Ramli dan Puan Nor hidayah Ismail masing-masing mengalami masalah yang berbeza tetapi penyelesaiannya sama iaitu pengambilan Vitamin C. Kedua-dua mereka amat berpuas hati dengan keberkesanaan vitamin C keatas kesihatan mereka.

  Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun kekangan masa dan tekanan kehidupan masa kini menyebabkan vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Sekiranya kita tak dapat memperolehi vitamin C dari sumber makanan, adalah digalakkan mengambil vitamin C dalam bentuk tablet.

  Untuk mendapatkan keterangan lebih lanjut mengenai produk diatas, bolehlah terus menghubungi saya di talian 019 393 7880 atau emailkan pertanyaan anda di nurraihanah20@gmail.com atau add saya dalam fb untuk chat secara langsung berkenaan produk kehamilan, kesihatan, penyusuan, berpantang dan kecantikan. 
 

0 comments:

Post a Comment